Viberg design e-mailkatarina@vibergdesign.setelefon070-416 41 43
Om mig och mitt arbete Just nu... Portfolio Behöver ni flera?
Referenser Samarbeten Bakgrund Kontakt
Lägg till kontakt på LinkedIn|Spara kontakt i adressboken|Tipsa via e-post

Hej och varmt välkommen till Viberg design!


Jag heter Katarina Viberg och är frilansande art director och grafisk designer inom såväl print som webb. Jag tänkte här försöka ge er en bild av mig och det jag gör.

Började 1997 som grafisk designer på byrå, och har sedan år 2000 arbetat som AD och grafisk designer på frilansbasis. Att jag fortfarande tycker att mitt arbete är det bästa som finns är nog för att jag får kika in i många vitt skilda microvärldar! Varje kund och uppdrag är unikt, det gör att arbetet aldrig någonsin känns förutsägbart. En stor del av utmaningen tycker jag också är att se förbi det förväntade och försöka ta in kundens verklighet, på riktigt. Och jag kommer nog alltid att vara nyfiken på hur vi människor fungerar, vad som gör att vi påverkas på ett visst sätt.

Möjligheterna är förstås oändliga, därför är det också viktigt att man verkligen har en gemensam idé om vad som ska göras innan skissandet börjar. Jag trivs allra bäst när jag får arbeta tajt tillsammans med övriga i arbetsgruppen, och jag tror på att försöka ha "öppna spjäll" mellan de olika disciplinerna – det är då de riktigt lyckade produktionerna blir till! När innehåll och design får interagera kan allt tala samma språk, uttrycket blir direkt och utan tvetydighet.

Jag arbetar både mot uppdragsgivare och för egna kunder. Oftast från egna ateljén i Stockholm, men jag åtar mig också konsultuppdrag.

Något jag uppskattar mycket är de löpande samarbeten jag har. När det handlar om egna kunder ger det mig möjlighet att bli involverad i den långsiktiga kommunikationsstrategin och följa deras interna arbete. Ett kontinuerligt samarbete med en uppdragsgivare/byrå är givande på ett annat men ändå liknande sätt: jag får kollegor – nästan som vid en anställning – och del av den energi och glädje som man får av att arbeta mot samma mål.

Till sist vill jag bara säga att jag är glad för den mix av yrkeserfarenhet jag fått genom åren (se Bakgrund) – den har gett mig bredd, men också perspektiv på min roll som designer.

Lite av det jag gjort hittar ni under Portfolio.

På LinkedIn finns en kortfattad summering om mig och min bakgrund – den ligger publikt utan att inloggning krävs. Som inloggad kan man även ta del av hur andra upplever det att samarbeta med mig, se Rekommendationer (ligger också inkopierat här under Referenser).

Ni är också välkomna att ta kontakt med några av mina uppdragsgivare, kunder, samarbetspartners och kollegor genom åren, även dessa finner ni under Referenser.