Viberg design e-mailkatarina@vibergdesign.setelefon070-416 41 43
Om mig och mitt arbete Just nu... Portfolio Behöver ni flera?
Referenser Samarbeten Bakgrund Kontakt
Lägg till kontakt på LinkedIn|Spara kontakt i adressboken|Tipsa via e-post

Portfolio
Logotyper & profilmaterial | Trycksaker | Digitalt | Bilder


Smallstep » Banner

Det här är ett bannerexempel för en kund jag även hjälpt med profilmaterial (läs mer om företagets affärsidé här). Känslan skulle helt enkelt gå hand i hand med företagets övriga kommunikation: exklusiv minimalisism, men med en liten portion lekfullhet!

Svenska Filminstitutet » Banner (kampanj, 50-årsjubileum)

Denna banner togs fram i fem format, både stående och liggande. Klicka här för att se tryckta enheter i kampanjen, och ta del av de bakomliggande tankarna.

Unicef » Banner (julkampanj)

Banner

I den här julkampanjen valde jag ett hjärta som metafor för den dubbelt godhjärtade julklappen det innebär att köpa sin gåva från Unicef – och att hjärtat fick bli ett pepparkakshjärta var förstås med julen i åtanke. I övrigt var kampanjen starkt inriktad på att sälja produkterna, varför vi använde oss av köpknappar för att maximera antalet klick. Jag tog fram bannern i ett stående och ett liggande format, därefter formatanpassade en produktionsbyrå bannrarna till ett flertal format.

Wednesday Relations » Bannrar (Community Labs)
Uppdragsgivare: EXPEDITION 46™

Wednesday Relations är ett nätverk som erbjuder fortbildning för alla som arbetar inom marknad, sälj, webb och sociala medier. Här en banner för deras verksamhet Community Labs, som erbjuder företag att starta egna nätverk. Exemplen är varianter på samma tema, som visar på ett nätverks olika inneboende egenskaper. Uppdraget var ett helhetsåtagande med copy, design och produktion.

Wednesday Relations » Banner (Web Content Management Conference)
Uppdragsgivare: EXPEDITION 46™

Det här exemplet visar en lösning utifrån givet tema (fortbildning i web content management) och av kunden redan inköpt bildmaterial. Symbolerna som "förökar sig" visualiserar att Facebooks medlemmar blir allt fler, sedan byts en av symbolerna ut för att visa på möjligheterna det innebär. Copy, design och produktion.

Visita » Designmall (konjunkturprognos)

Visita är besöksnäringens arbetsgivarorganisation. Exemplet visar en av två mallar framtagna för deras egen fortlöpande uppdatering och publicering i form av en PDF på webben. I de fall en designmall övertas av en kund är det viktigt att mallen korresponderar mot den ambitionsnivå kunden föresatt sig – mallens användbarhet och flexibilitet blir viktiga fokus. I samband med leverans erbjuder jag alltid en genomgång av hur man enklast arbetar med mallen ifråga.

För Visita har jag också tagit fram många trycksaker, ett par exempel kan du se här.

Åhléns » Designmall (kalendrar A5 + A6)

Den här kalendern kanske känns den igen från Åhléns butikshyllor, där den varje år återfinns i ett flertal olika omslagsutföranden. Jag tog år 2007 fram designen av inlagan i A5- och A6-format, och kalendrarna produceras sedan dess årligen av en produktionsbyrå. Produktformgivare tar fram nya omslag inför varje utgåva.

Andra typiska uppdrag för Åhléns är förpackningar och butiksmaterial, ett par exempel på förpackningsoriginal kan du se här.

Brooklyn Bagel Co. » Webbplats
Uppdragsgivare: EXPEDITION 46™

www.brooklynbagel.se

Det här är ett annat exempel på helhetsåtagande för EXPEDITION 46™: en webbplats för Wayne's Coffee's brödleverantör Brooklyn Bagel Co. Jag stod för art direction och fotoregi, samt interaktions- och gränssnittsdesign*. Bageriet ville visa att de fortfarande arbetar hantverksmässigt, trots att de expanderar och numera är ett högteknologiskt företag med allt högre kvalitetskontroll och certifieringar för ekologisk produktion. Bilderna fokuserar på människorna bakom bakverken under pågående produktion – utan manipulerat arrangemang – allt för att visa det hela utifrån en trovärdig "insidevinkel". En diffus skuggning runt bilderna ger ett hembakt uttryck. Designen avser att blanda det amerikansk-skandinaviska, ganska strama uttrycket på Wayne's Coffee's caféer, med en gemytlig "hemma hos"-känsla. En sida länkar också de som är intresserade av att bli franchisetagare hos Wayne's Coffee till deras hemsida.

* En stor del av sajten består av ett lösenordsskyddat ordersystem för Wayne's Coffee's franchisetagare, vilket tyvärr inte är möjligt att visa.

EXPEDITION 46™ » Webbplats

www.expedition46.se

Jag är en av grundarna bakom frilansbyrån EXPEDITION 46™. Läs om den bakomliggande tanken till uttrycket här.

Helen Skinner AB » Webbplats
Uppdragsgivare: EXPEDITION 46™

www.helenskinner.se

Ytterligare ett uppdrag via EXPEDITION 46™, för papperskonservator Helen Skinner. Jag var kundkontakt och webb-AD. I uppdraget ingick även viss textbearbetning av kundens egna texter. Viktigast med det här åtagandet var att visa på den professionalism kunderna möter när de lämnar in något för restaurering till Helen. Förtroende är A och O, det var det sajten skulle ge.